Learn about what Rotary accomplished this past Rotary year in General Secretary John Hewko’s 2023- 24 Report to Convention.

Konekäännös suomeksi alla:

John Hewko, Rotary Internationalin pääsihteeri ja toimitusjohtaja

"Toimintasuunnitelman vieminen eteenpäin"

Rotaryvuosi 2023-24 toi meille useita ensimmäisiä. Intia juhli ensimmäistä vuosikymmentä poliosta vapaana. Avasimme ensimmäisen Rotaryn rauhankeskuksemme Lähi-idässä. Ja ensimmäiset Rotaractin tukemat globaalit apurahat myönnettiin. Nämä saavutukset ovat vain esimerkkejä yhteisistä ponnisteluistamme lisätä vaikuttavuuttamme, laajentaa ulottuvuuttamme, tarjota ikimuistoisen jäsenkokemuksen ja sopeutua muuttuvaan maailmaan.

— John Hewko, Rotary Internationalin pääsihteeri ja toimitusjohtaja

Lisäämme vaikutustamme


Palvelu on toimintamme ydin. Olemme sitoutuneet vaikuttamaan positiivisesti yhteisöihin kaikkialla maailmassa.

Lopeta polio nyt

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun Maailman terveysjärjestön Kaakkois-Aasian alue on sertifioitu poliosta vapaaksi. Mutta vaikka tunnustammekin valtavan edistyksemme polion torjunnassa, työmme jatkuu. Investoimme esimerkiksi jätevesien valvontaan , jolla on keskeinen rooli polion hävittämisessä. Tämä testaus auttaa kansanterveysalan työntekijöitä havaitsemaan nopeasti viruksen ilmaantumisen ja reagoimaan sen mukaisesti, ja sillä on valtava potentiaali käyttää muita sairauksia vastaan.

Polio numeroiden mukaan:

Kohdunkaulan syövän torjunta Egyptissä

Ilmoitimme heinäkuussa, että United to End kohdunkaulan syöpää Egyptissä saa 2023 Programs of Scale -palkinnon . Ohjelma käyttää 2 miljoonan dollarin palkintoa kohdunkaulan syöpätapausten määrän vähentämiseen Kairon alueella. Tämän ohjelman kautta kerätyt tiedot muodostavat näyttöön perustuvan strategian, jota Egyptin hallitus voi käyttää koko maassa.

Lisätietoja aiemmista mittakaavallisten palkintojen saajista ja heidän ohjelmiensa vaikutuksesta Ohjelmat -sivullamme .

Lahjoituksesi mahdollistavat sen

Säätiömme rahoittaa elämää mullistavia hankkeita ympäri maailmaa. Tänä Rotary-vuonna, huhtikuusta lähtien, olemme myöntäneet US$29 miljoonaa piiriapurahoja sekä US$50 miljoonaa maailmanlaajuisia apurahoja. Globaalit apurahat jaettiin painopisteidemme kesken seuraavasti:

Lahjoittajien anteliaiden lahjoittajien ansiosta katastrofirahasto sai yli 1,6 miljoonaa dollaria lahjoituksia huhtikuussa 2024. Anna Rotaryn lahja -kampanja keräsi yli 11,3 miljoonaa dollaria vuonna 2023, mikä on 7,5 % enemmän kuin vuonna 2022. muuttuvia hankkeita painopistealueillamme. Ja lahjoitustiistaina – 28. marraskuuta 2023 – lahjoittajat antoivat Rotarysäätiölle yli 1,3 miljoonaa dollaria, 9 % enemmän kuin vuonna 2022. Huhtikuussa 2024 kerätyllä yli 287 miljoonalla dollarilla jatkamme työskentelyä varainkeruutavoitteemme saavuttamiseksi. 500 miljoonalla dollarilla.

Laajennamme ulottuvuuttamme


Kasvataksemme organisaatiotamme ja innostaaksemme muita liittymään joukkoomme keskitymme jatkuvasti uusien yleisöjen tavoittamiseen ja tietoisuuden lisäämiseen Rotarystä ja toimintaväestämme.

Kasvava Rotary

Ymmärrämme, kuinka tärkeää on luoda klubeja, jotka vastaavat nykyisten ja mahdollisten jäsenten tarpeita. Kanadasta Singaporeen klubit käyttävät innovatiivisia lähestymistapoja luodakseen ympäristöjä, joihin ihmiset haluavat olla osallisia. Näiden ponnistelujen myötä 510 rotaryklubia ja 493 Rotaract-klubia on perustettu tänä rotaryvuonna, ja olemme vastaanottaneet yli 115 000 uutta rotaryjäsentä. Olemme edistyneet suuresti kohti tavoitettamme perustaa 1 000 uutta klubia ja toivottaa tervetulleeksi 150 000 uutta jäsentä tänä vuonna.

Osana jatkuvaa pyrkimystämme integroida Rotaract entistä täydellisemmin Rotaryyn, Rotaractorit voivat pian käyttää Rotary Club Centralia seuratakseen tavoitteitaan ja suunnitellakseen klubien tulevaisuutta. Ja meillä on ilo kertoa, että ensimmäiset Rotaractin tukemat globaalit apurahat on myönnetty Nepalissa ja Mongoliassa oleville projekteille.

Globaalit kumppanuudet

Yhteistyömme Bahçeşehir Universityn kanssa avasimme uuden Rotaryn rauhankeskuksen Istanbuliin, Turkkiin Rotaryn rauhanstipendijöille, jotka keskittyvät rauhanrakentamiseen Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Kun ensimmäinen kohortti alkaa vuonna 2025, tämä uusi keskus edistää pitkän aikavälin tavoitettamme laajentaa Rotaryn rauhankeskusten ohjelma muille tärkeille maantieteellisille alueille.

Ilmoitimme myös uudesta strategisesta kumppanuudesta YK:n ympäristöohjelman (UNEP) kanssa, joka auttaa Rotaryn jäseniä puhdistamaan, suojelemaan ja valvomaan vesistöjä. Nämä paikalliset toimet ovat ratkaisevan tärkeitä ympäristönsuojelun kannalta maailmanlaajuisesti. Kumppanuus täydentää olemassa olevia aloitteitamme puhtaan veden, sanitaatio- ja hygienian saatavuuden parantamiseksi Rotary-USAID-kumppanuuden ja UNICEFin WASH in Schools -kohdehaasteen kanssa .

Yleisön tietoisuuden lisääminen

Brasiliassa Rotary-yhteisö – Rotaractorista ja Interactorista Rotary Brasil -lehden henkilökuntaan – liittyi yhteen luodakseen poliotietoisuuskampanjan nimeltä Together Against Polio , joka suunnitteli laajan valikoiman rotarybrändillä varustettuja materiaaleja klubien käyttöön. Syyskuun kampanjan julkaisuun osallistui lähes 2 000 ihmistä henkilökohtaisesti ja yli 800 liittyi verkossa. Siitä lähtien klubit eri puolilla maata ovat käyttäneet kampanjan materiaaleja kaikessa mainostauluista ja julisteista T-paitoihin ja ilmapalloihin levittäen yhtenäistä viestiä: Yhdessä lopetamme polion.

Järjestimme lähes 30 istuntoa YK:n 28. ilmastokonferenssissa Dubaissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. He korostivat COP28:n edustajille yhteisövetoisia ratkaisuja ja kumppanuuksia sekä jäsentemme osallistumista ympäristönsuojeluun ja -suojeluun.

Viime elokuussa tuli kuluneeksi vuosi Brand Centerin suuresta päivityksestä, online-keskuksemme julkisista kuvaresursseista, joita jäsenet käyttävät lisätäkseen tietoisuutta Rotarystä. Päivityksen jälkeen käynnit Brand Centerissä lisääntyivät 35 % ja lataukset 33 %. Suosituimpia kohteita ovat People of Action -materiaalit , joiden avulla jäsenet näyttävät yhteisölleen, mikä tekee Rotarystä ainutlaatuisen.

 

Osallistujien sitoutumisen lisääminen


Syy, miksi jäsenet liittyvät Rotaryyn – ja pysyvät siinä – on klubin kokemus. Siksi on niin tärkeää, että klubit tarjoavat jäsenille mahdollisuuksia osallistua, oppia ja kehittyä toiminnan ihmisinä.

Mielenterveystietoisuus Presidentti R. Gordon R. McInally on pyytänyt Rotaryn jäseniä asettamaan mielenterveyden etusijalle. Tämä toimintakehotus inspiroi monia hankkeita ympäri maailmaa, joilla pyrittiin lisäämään tietoisuutta mielenterveystarpeista, vähentämään niihin liittyvää leimautumista ja laajentamaan mielenterveyshuollon saatavuutta.

Klubit, kuten Rotary E-Club of Suicide Prevention and Brain Health, Texas, USA, pyrkivät vähentämään leimautumista ja edistämään toimenpiteitä, jotka ylläpitävät henkistä hyvinvointia välttämättömänä osana jokapäiväistä elämää . Libanonin Sahel Metnin ja Alankomaiden Amsterdam Nachtwacht Internationalin Rotaract-klubit keräsivät rahaa Libanonin ainoan itsemurhapuhelinlinjan tukemiseen. Nepalin rotarit johtivat opettajille istunnon itsemurhien ehkäisystä ja mielenterveyden hallinnasta kouluissa, mukaan lukien tapoja vähentää leimautumista ja syrjintää.

My Rotarysta on saatavilla erilaisia ​​resursseja, jotka auttavat klubeja sisällyttämään mielenterveystuen klubin projekteihin ja aktiviteetteihin . Voit myös oppia edistämään henkistä hyvinvointia ottamalla yhteyttä mielenterveysaloitteita käsittelevään Rotaryn toimintaryhmään .

Kaikki ovat tervetulleita

Rotary on sitoutunut monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden periaatteisiin, ja on elintärkeää, että tarjoamme kaikille kutsuvan ja osallistavan ympäristön. Rotarylla on monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden neuvoa-antava toimikunta viemään meitä eteenpäin, ja yhä useammat piirit nimittävät DEI:n puheenjohtajia ohjaamaan aloitteita alueellaan. Itse asiassa yli 70 % piireistä ilmoitti, että heillä on DEI-tuoli.

Olemme ylpeitä voidessamme jakaa tarinoita uranuurtajista, kuten kuudesta Rotaryn jäsenestä, jotka nimettiin People of Action: Champions of Inclusion -mestariksi vuonna 2023. He havainnollistavat, kuinka inklusiivisuudella voi olla muuttava vaikutus yhteisöihin. Ja vuonna 2024 korostamme edelleen sellaisten jäsenten panosta kuin Manjoo Phadke, tämän vuoden Sylvia Whitlock Leadership Award -palkinnon saaja ja väsymätön sukupuolten tasa-arvon ja DEI:n puolestapuhuja.

Uusia ja laajennettuja resursseja, jotka auttavat klubeja rakentamaan monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta, on saatavilla osoitteessa rotary.org/DEI .

Hanki uusia ystäviä

Ystävyyssuhteet mainitaan usein ensisijaisena syynä jäsenten pysymiseen Rotaryssa. Rotary-apurahat ovat erinomaisia ​​tapoja olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka jakavat intohimosi ja kiinnostuksen kohteesi klubisi ulkopuolella.

Tänä vuonna jäsenet saivat entistä enemmän tapoja pitää yhteyttä toisiinsa, kun laajensimme yli 100 maailmanlaajuisen apurahan luetteloamme. Tässä uudet:

Lisäämme sopeutumiskykyämme


Organisaation sopeutumiskyky on avain sen pitkän aikavälin menestykseen, minkä vuoksi Rotary etsii jatkuvasti tapoja parantaa ja kehittyä.

Virtuaalinen yhteys

Presidentti McInally, COVID-19-pandemian oppituntien inspiroima, rohkaisee piirejä sisällyttämään enemmän virtuaalisia komponentteja ohjelmiinsa, tapahtumiinsa ja aktiviteetteihinsa, jotta useammat ihmiset voivat kokea rotaryn. Virtuaalikomponenttien tai täysin virtuaalisten vaihtoehtojen lisääminen Rotaryn nuorisovaihtoon, Rotaryn ystävyysvaihtoon ja muihin ohjelmiin ja tapahtumiin on tarjonnut osallistujille uusia tapoja kokea muita kulttuureja, saada uusia ystäviä ja laajentaa maailmanlaajuista tietoisuuttaan. Se on myös tehnyt osallistumisesta helpompaa ihmisille, joilla on aika-, terveys- tai taloudellisia rajoituksia, ja se on vahvistanut kulttuurienvälistä viestintää ja ymmärrystä.

Tarjoamalla tapoja muodostaa yhteys virtuaalisesti, annamme ihmisten räätälöidä Rotary-kokemuksensa tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan.

Palvelemme jäseniämme

Sihteeristössä olemme sitoutuneet parantamaan ja virtaviivaistamaan prosessejamme ja tarjontaamme antaaksemme sinulle, jäsenillemme, aikaa sekä työkaluja ja resursseja, joita tarvitset klubien ja yhteisöjen palvelemiseen. Otetaan esimerkkinä tutkimuksemme. Olemme oppineet paljon jäsenistämme ja heidän kiinnostuksen kohteistaan ​​vuosien varrella, ja käytämme näitä havaintoja organisaatiomme ohjaamiseen ja strategisten aloitteidemme edistämiseen. Ja nyt annamme nämä tiedot saatavillesi .

Kuuntelemme myös mitä tarvitset. Maailman poliopäivää 2023 valmistautuessamme hyödynsimme jäsenten palautetta parantaaksemme polion hävittämisen edistämiseen tarkoitettujen materiaalien tarjoamista. Nämä muutokset johtivat 150 %:n kasvuun näiden resurssien latauksissa edelliseen vuoteen verrattuna.

Jatkamme jäsenille suunnattujen oppimis- ja kehitystarjousten parantamista ja tarjoamme kursseja yli 20 kielellä. Huhtikuuhun mennessä yli 30 000 ensikertalaista oli käynyt Rotaryn oppimiskeskuksessa tänä rotaryvuonna, ja käyttäjät ovat suorittaneet 240 000 kurssia. Noin 45 % klubeista käyttää nyt oppimiskeskusta säännöllisesti, ja määrän odotetaan kasvavan jatkuvasti.


Rotaryn pääsihteerinä olen ylpeä kaikesta, mitä olemme saaneet aikaan tänä vuonna. Jatkamme maailman johtavan jäsenjärjestön rakentamista ja kasvattamista, joka on omistautunut yhteyksille, yhteisöille ja positiiviselle muutokselle.